ÅPNINGSTIDER TRØNDERROCKMUSEET

SOMMEREN 2024

2.JULI -10.AUGUST

FRA TIRSDAG TIL LØRDAG

(Søndag og mandag stengt)

Omvisning med guide kl.11:00, 12:30 og 14:00

TRØNDERROCKMUSEET

Mellingsmo-scenen  

 
Mellingsmoen Samfunnshus på Namsskogan var arnestedet for trønderrocken. Terje Tysland, Åge Aleksandersen, Johan Tangen, Per Erik Wallum, Kjell Ove Riseth og Kaare Skevik jr. hadde spilt sammen i et drøyt år, bar navnet Prudence og var snart klar for å spille inn sitt første album for Polydor.  
  
Klart de var nervøse, de ville lykkes og leide samfunnshuset i en uke for å øve inn detaljene.  
Mange av låtene var klare. Men de klang liksom ikke helt. Det var noe udefinert og ustrukturert over lyden av Prudence. Kloa mangler, retningen virret og de låt som mye rart på en gang. I løpet av uka på Namsskogan fant de noe nytt.  

Verdensrommet - fødestuen for Åges sanger  

Det er naturlig å bli oppglødd og høytidsstemt i Opplevelsessenteret, og klumpen i halsen vil mange få i møte med Verdensrommet, senterets svar på Det Sixtinske Kapell. Verdensrommet er Åge Aleksandersens skrivestue og hjemmestudio, akkurat slik det sto som en del av garasjen hjemme hos familien Aleksandersen på Flatåsen i Trondheim.  
  
Rommet er autentisk gjenoppbygd. Her kan du se og opplevde hvordan Åge skapte noen av sine mest kjente sanger. Åge vil være til stede i form av touch-skjermer og guide rundt og fortelle om rommet og gjenstandene som henger her. Det er mange spennende historier knyttet til alt på veggene. Du kan la tingene fortelle eller velge spesielle historier.