Riksteatret: Mio, min Mio

ASTRID LINDGRENS EVENTYRLIGE KLASSIKER

Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.

Bo Vilhelm Olson bor hos fosterforeldre som mener det var en ulykke å få ham i hus. En dag han sitter alene på en benk skjer det noe merkelig. Han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der venter hans far Kongen, som har lengtet etter ham siden han ble født.

Denne vakre forestillingen i Hilde Brinchmanns regi ble kåret til "Årets beste barneforestilling", Heddaprisen 2019. Med Riksteatret får barn og voksne over hele landet oppleve teatereventyret der de selv bor.

ALDERSGRENSE: 6ÅR

Aldersgrensen for forestillingen er 6 år. Vi anbefaler ikke å ta med barn som er under 6 år.

Forestillingen foregår inne i et lukket scenerom hvor publikum kommer veldig tett på scenen og skuespillerne. Det er heller ikke like lett å forlate eller å komme og gå til og fra dette scenerommet, som når man sitter i en vanlig kulturhussal.

Historien om Mio som kjemper mot det onde er en dramatisk fortelling. Sammen med sterke virkemidler som dramatiske kostymer og masker, scenerøyk, lys og høy lyd kan forestillingen virke skremmende på de minste barna.

Vi er klar over at barn har forskjellig erfaring med å gå i teater samt opplever sanseinntrykk svært ulikt, hvilket betyr at det vil være noen som kanskje synes det kan være skummelt selv over anbefalt alder.

Derfor er det fint å se forestillingen sammen med en trygg voksen og vi har valgt å sette en nedre aldersgrense til 6 år.

"En fantastisk opplevelse"
(5) Romsdals Budstikke

"Magiske, mytiske Mio"
(5) Sunnmørsposten

"Det er ikke få voksne som har kommet hulkende ut fra denne sterke barneforestillingen."
Hedda-juryens begrunnelse

PÅ SCENEN

Maja Evenshaug Christiansen, Arjan Nilsen og Martin Karelius Østensen

TEAM

Regissør: Hilde Brinchmann, Scenograf: Paul Sebastian Garbers, Kostymedesigner: Helena Andersson, Komponist og lyddesigner: Eirik Myhr, Lysdesigner: Jonas P A Fuglseth og Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Av Astrid Lindgren. I Hilde Brinchmanns dramatisering

Teaterforlag: Nordiska A.p.S - København

Originalbesetningen på scenen var Iver Innset, Amalie Ibsen Jensen og Dagfinn Tutturen.

Forestillingslengde: 1 time 10 minutter (ingen pause).

Nypremiere: Oslo / Nydalen 3. mar 2022

Turnépremiere: Tynset 9. mar 2022

Produsert av Teatret Vårt i samarbeid med Nordland Teater. Produsert for turné av Riksteatret.