1

Nøtteknekkeren

Det blir ikke julestemning før man har tatt turen innom kulturhuset for å se danseelevene fra Namsos Kulturskole sin ny oppsetning av Nøtteknekkeren.

Balletten var først satt opp i 1892 og vi følger den opprinnelige historien fra E.T.A. Hoffmann som er tonesatt med fortryllende musikk fra P. Tsjajkovskij. Her ter det familien Stahlbaum, med barna Klara og Frida, som holder julefest. De har invitert sin onkel, Herr Drosselmeyer, som underholder alle med magiske dukker og tryllekunst. De voksne danser og alle barna mottar en julegave fra Drosselmeyer. Til Frida sin fortvilelse får Klara en vakker nøtteknekkerdukke som hun forelsker seg i ved  første øyekast

 

Etter en vellykket fest legger Klara seg med sin nye dukke og drømmer seg bort til en ny verden. En litt skummel verden hvor rottene har sneket seg ut av kjøkkenet og går til angrep! Heldigvis har dukken våknet til liv som en modig prins - vil han klare å redde Klara fra rottekongen? Vil prinsen klare å finne en vei for dem gjennom snøstormen? På den andre siden venter den største belønningen - en reise gjennom sukkertøyland! Et vakkert land fylt med små og store søtsaker som garantert vil underholde dere. Trylleféen venter…….på Klara og Prinsen - og på deg! Bli med på et magisk førjulseventyr som passer for hele familien.
_
_
_