Jonas Ledang "The Heart is a Lonely Hunter" releasekonsert

Om arrangementet

Nytt album «The Heart is a Lonely Hunter» og konsert på Kulturhuset i Namsos torsdag 3. mars 2022!  

Jonas Ledang har lenge blitt spådd til å bli en av de neste store artistene fra Trøndelag. Med sin særegne stemme, poetiske tekster og ekthet er musikeren fra Skage i Namdalen på vei til å slå seg opp som en av landets mest spennende artister i sin sjanger. Platedebuten «Information Therapy» kom i 2020, fikk strålende anmeldelser og ble feiret med slippkonsert på Byscenen under Trondheim Calling før pandemien inntraff. Når han nå er tilbake med ny musikk er det i form av oppfølgingsalbumet «The Heart is a Lonely Hunter» som slippes torsdag 3. mars på Øra Fonogram. Den luftige synth-produksjonen fra debutplaten er nå byttet ut med et mer organisk lydbilde hvor Ledangs lyriske overskudd og teft for gode melodier kommer enda mer til sin rett. 

I 2018 var Jonas en av de nominerte til Adresseavisens årlige prisutdeling Ut-Awards i kategorien «Årets mest lovende artist». Han har siden blitt tildelt Sparebank 1 SMNs talentstipend og Trøndelag fylkeskommunes kunst- og kulturstipend. I tillegg til egen solokarriere har han også bidratt som låtskriver og musiker for andre artister, blant annet med låten «Heartland» på Ida Jenshus’ album «From This Day On». Med både utseende og vesen hadde Jonas Ledang glidd rett inn i musikkmiljøet på vestkysten i USA på 70-tallet (eller i Prudence), og noe av det som har gitt han sitt stadig voksende publikum er evnen å blande det nostalgiske med det nyskapende. For å låne en linje fra iTromsø’s anmeldelse av debutplaten: «Gubberock 2.0? Tiden er nå!». 

Ensemblet består av Jonas Ledang på gitar og sang, Petter Vedvik Fjerdingen på gitar, pedalsteel og kor, Tuva Halse på fiolin og kor, Isak Seltveit på trommer og Jardar Østbø Juberg på bass. Kanskje dukker det opp noen gjester!