No E DDE Jul Igjen

Om arrangementet

DDEs juletradisjon er like gammel som bandet selv.

Opprinnelig var julekonserten en kombinertturnéavslutning og julebord i 1992, det første året DDE eksisterte. Den gang besto reportoaret av lånte julesanger samt de ferske hit’ene fra Rai Rai. Etter noen år kom den første utgaven av julesangen ”Kanskje kjæm Nissen”, men det var ikke før i 1999 bandet laget en hel plate med eget julereportoar. CD’en ”No eD.D.E. Jul Igjen!” består av 13 nyskrevne DDE-julesanger som i årenes løphar blitt en nødvendig ingrediens i juleforberedelsene for veldig mange. 

I 2008 fikk DDE også den store æren å være artist på “Frelsesarméens Juleplate”.Utgivelsen som for øvrig ble produsert av Erik Hillestad, inneholdt både DDEstolkninger av de klassiske julesangene, og omtrent halve plata var nyskrevneDDE-låter. 

Platene utgjør basisen i familieforestillinga “No e DDE Jul Igjen!”, og for mange blir detikke riktig jul uten ”Et ord vart lys”, ”Englespellet”, ”Stor og fin gut” ogden høytidsstemte ”Julenatt over vårres by”. Tradisjonen tro har DDE gjester med, og andre overraskelser dras opp av sekken når karene inviterer til ei trivelig og nær førjulsstund.