Trønderrock-museet

Et besøk i Rock City kan by på både opplevelser og utfordringer. Når du kommer inn i Rock City, blir du først presentert for opptakten, bakteppet for hvorfor Namsos ble rockebyen. Du kan bli nærmere kjent med samfunnshuset der Prudence fant stilen sin og la grunnlaget for trønderrocken og ta E6 inn til de ulike fasene i en artists karriere.

Velkommen til Trønderrockmuseet!

NB! Inntil videre er museet åpent på forespørsel for større eller mindre grupper. Besøk kan gjennomføres på egen håd eller med omviser. Ta kontakt med oss på tlf. 979 73 769 for å gjøre en avtale.

Bli med tilbake til det typiske gutterommet på 70-tallet, der musikken griper inn i alle sider av livet og ta spranget inn i låtskriversfæren der du møter hybelen til Hans Rotmo og Verdensrommet til Åge. Her får du selv prøve deg som låtsnekker. Tekst og toner får du testet ut i studio og resultatet kan kanskje bli noe å sende hjem?

Livet på veien e alein, sang Åge, men etter studiobesøket kan du dele turneopplevelsen med andre og teste ut låten din der det virkelig gjelder: På scenen.

Underveis blir du selvsagt godt kjent med flere sider av trønderrockens brede historiebok og kan lære, leke og kanskje oppleve at det umulige er mulig.

Mellingsmo-scenen

Vi vet når Trønderrocken oppsto og vi vet hvor. Nå står stedet i Rock City.

Mellingsmoen Samfunnshus på Namsskogan var arnestedet for trønderrocken. Terje Tysland, Åge Aleksandersen, Johan Tangen, Per Erik Wallum, Kjell Ove Riseth og Kaare Skevik jr. hadde spilt sammen i et drøyt år, bar navnet Prudence og var snart klar for å spille inn sitt første album for Polydor.

Klart de var nervøse, de ville lykkes og leide samfunnshuset i en uke for å øve inn detaljene.
Mange av låtene var klare. Men de klang liksom ikke helt. Det var noe udefinert og ustrukturert over lyden av Prudence. Kloa mangler, retningen virret og de låt som mye rart på en gang. I løpet av uka på Namsskogan fant de noe nytt.

Verdensrommet; fødestuen for Åges sanger

Det er naturlig å bli oppglødd og høytidsstemt i Opplevelsessenteret, og klumpen i halsen vil mange få i møte med Verdensrommet, senterets svar på Det Sixtinske Kapell. Verdensrommet er Åge Aleksandersens skrivestue og hjemmestudio, akkurat slik det sto som en del av garasjen hjemme hos familien Aleksandersen på Flatåsen i Trondheim.

Rommet er autentisk gjenoppbygd. Her kan du se og opplevde hvordan Åge skapte noen av sine mest kjente sanger. Åge vil være til stede i form av touch-skjermer og guide rundt og fortelle om rommet og gjenstandene som henger her. Det er mange spennende historier knyttet til alt på veggene. Du kan la tingene fortelle eller velge spesielle historier.

Velkommen til Opplevelsessenteret for Trønderrock!

Voksne: 100,-

Honnør: 70,-
Barn: 50,-

Gruppepris, 15 eller flere personer:

Voksne: 90,-

Honnør: 60,-

Barn: 40,-

Barnepris gis barn til og med 14 år.

Barn under fire år besøker senteret gratis.